Mettes erfaringer med TurboMed skinnen og Bioness L300

Jeg har hemiparese i venstre side med dropfod efter en hjerneblødning i juni 2017.

Siden jeg startede med træning hos Apofysio for ca. to år siden, har jeg også haft kendskab til og kontakt med Thomas fra EL-KLINIKKEN. Jeg havde allerede en dropfodsstimulator (Bioness L300), men i løbet af min træning foreslog min fysioterapeut Rasmus ved Apofysio, at jeg skulle prøve en ny skinne som supplement til dropfodsstimulatoren.
Den nye skinne sidder udenpå skoen, og jeg var glad for engagementet, men var ellers temmelig skeptisk overfor den nye skinne. Jeg syntes, at den var meget grim og meget besværlig at få på, og jeg mente selv, at jeg gik udmærket. Jeg lod mig dog overtale med gode argumenter og lånte til at begynde med en skinne fra EL-KLINIKKEN.
Da jeg havde vænnet mig til at gå med den og øvet mig i at tage den på, søgte jeg kommunen om bevilling til at få min egen skinne. Thomas fra EL-KLINIKKEN kom med input til selve ansøgningen, samt vejledning til hvor og hvordan den skulle søges.

Min egen skinne er nu tilpasset præcist til mig, så den faciliterer min gang bedst muligt, og jeg kan mærke at den påvirker min gang, så jeg får brugt de rigtige muskler mere. Jeg har simpelthen fået et stærkere venstre ben blot af at gå med den nye skinne i kombination med min oprindelige dropfodsstimulator.

Jeg føler mig også mere sikker i min gang, og jeg foretrækker nu at have både dropfodsstimulator og skinne på, når jeg skal gå. Jeg kan desuden variere min påklædning lidt mere i forhold til lange bukser. Den elektriske dropfodsskinne skal have direkte kontakt med huden og det kræver bukser med vidde i benene og god plads omkring knæet. Jeg kan nu vælge i nogle situationer bukser med smalle ben og så blot bruge den nye skinne og undlade dropfodsstimulatoren.

Undervejs i forløbet har Thomas været meget hjælpsom og tålmodig, og der har været et godt samarbejde mellem Rasmus fra Apofysio og Thomas om at få det til at virke optimalt. Thomas kan få alting til at virke og lykkes.

Jeg vil lige tilføje, at EL-KLINIKKEN har fået stor ros og anerkendelse fra en neurolog, jeg har kontakt med i forbindelse med botox behandlinger i underbenet. Neurologen spurgte interesseret til min skinne og kombinationen med dropfodsstimulatoren, og hvor jeg havde fået det fra, hvorefter han sagde: Ja hver gang jeg ser noget genialt, så kommer det altid fra EL-KLINIKKEN!

Mette, 52 år.
Dropfod på baggrund af apopleksi