Dropfod & Hjælpemidler


Hvad er dropfod?

En dropfod opstår, når musklerne på forsiden af underbenet ikke aktiveres tilstrækkeligt på baggrund af en skade i hjernen, rygmarven eller direkte på nerven. Ved dropfod er det vanskeligt eller helt umuligt at løfte forfoden (dorsal fleksion), når benet svinges frem under gang. Derved løftes foden ikke fri af underlaget, eller man vrikker rundt, når foden er sat i underlaget. En dropfod gør det kraftanstrengende at gå og hindrer en naturlig og effektiv gang. Behovet for at kompensere for det manglende løft af forfoden gør ofte gangen usikker.

14_POL-DanskHandicap-2017

Hjælpemiddel til dropfod?

Mulighederne inden for hjælpemidler til at afhælpe dropfod er mange. Løsningerne er meget forskellige, og det er derfor en god idé at afprøve flere forkellige for at finde frem til hvad, der er bedst egnet.

Det mest almindelige og traditionelle hjælpemiddel til at afhjælpe problemet er en skinne (AFO/ ortose), der holder foden oppe og stabiliserer ankelledet. Der findes mange forskellige former for skinner, og det kan være en god idé at afprøve flere løsninger for at finde frem til hvad der er bedst egnede. Du kan læse mere om dropfodsskinner her